Van Madeleine Corbey

Bosnimf

Mijn werkomgeving

De afgelopen jaren heb ik op diverse plekken gewerkt. Zo was er ooit een ruimte in een groot bedrijvencomplex (de Helhoek Groessen), ooit een verdieping in een atelier-woning (Zevenaar), een ruimte in een winkel, een heel postkantoor (Markt 59 Zevenaar) en zelfs 6 jaar lang een heel oud, half opgeknapt, klooster in Doesburg uit 1334 (Arsenaal 1309). Deze ateliers waren in de Liemers en Doesburg. Elke ruimte had zijn eigen charme en heeft me geholpen bij mijn ontwikkeling. Door beperkingen, of juist heel veel ruimte maak je ander werk. Door een pand met veel verleden, of een nieuwbouw, komen andere gevoelens naar boven.

Mijn huidige atelier is er een van ruim 900m2. Een groot pand, met een hoog plafond. Soms heb ik wel eens het gevoel dat ik er in verdrink, maar als ik dan weer mijn hoofd boven water heb, dan voel ik me als een vis. De werken passen zich qua grootte ook aan aan de ruimte. Een heerlijke ervaring. Mijn atelier is een tijdelijk atelier, wat me altijd weer op het puntje van mijn stoel zet. Flexibel zijn is een must.

Op het puntje van je stoel is niet altijd fijn, maar voor een kunstenaar is het moeilijk een goed atelier (met verwarming, licht en water) te vinden (het is me nooit gelukt om een goed atelier in Duiven te vinden), wat ook betaalbaar is. Elke ruimte brengt me naar andere interne gedachtes. Zo kan ik me indenken dat ik ook heel klein werk zou kunnen maken, met dezelfde lading als mijn grote werk. Maar nu hoeft dat niet, want nu geniet ik van het werkvolume en ga eens lekker uit mijn dak.